2024-04-15, Mija dzień
Rusza nabór do Nocnego Szlaku Kulinarnego dla lokali gastronomicznych. Na zgłoszenia organizatorzy czekają do 30 kwietnia.
W tym roku bohaterką wydarzenia będzie gruszka, a to oznacza, że restauratorzy biorący udział w zabawie przez dwa dni będą serwować dania i napoje właśnie z tym owocem.
W tym roku Nocny Szlak Kulinarny zaplanowany jest na weekend od 30 do 31 sierpnia. W poprzednich edycjach w zabawie brało udział od 20 do 40 gorzowskich lokali gastronomicznych liczymy, że w tym roku będzie ich jeszcze więcej.
Już teraz zapraszamy właścicieli restauracji, kawiarni i pubów do wzięcia udziału w tej smakowitej przygodzie, gdzie główną rolę odegra gruszka. To ten owoc, wybrany przez społeczność na profilu wydarzenia na Facebooku - TUTAJ - będzie inspiracją dla degustacyjnych dań, przekąsek i napojów, które przygotują uczestniczące w NSK lokale.
Aby wziąć udział, należy wypełnić formularz zgłoszeniowy i przesłać go na adres biznes@um.gorzow.pl najpóźniej do 30 kwietnia 2024 roku. Uczestnicy będą mieli szansę zdobyć tytuł „Królowej Gastronomii” - oceniani przez mieszkańców naszego miasta i okolic.Zachęcamy do zapoznania się z pełnym regulaminem i kartą zgłoszenia, które znajdziecie TUTAJ.
Nocny Szlak Kulinarny odbędzie się już po raz czwarty. W pierwszej edycji zabawy w menu królował miód, w drugiej ziemniak, w trzeciej można było spróbować szparagów. W tym roku podczas Nocnego Szlaku Kulinarnego będzie można rozkoszować się daniami i napojami z gruszka podana na różne sposoby przez restauracje, kawiarnie, puby i inne lokale gastronomiczne.
Organizatorem wydarzenia jest Prezydent Miasta wraz z Wydziałem Obsługi Inwestora i Biznesu UM Gorzowa.
Wydział Promocji i Informacji
W związku z awarią rurociągu wodociągowego w miejscowości Gorzów Wlkp., w dniu 02.05.2024 r. nastąpiła przerwa w dostawie wody do budynków przy ulicach: Jana Matejki 55, 56, 57 58, 59, 60a-f, 61a-f, 62a-f, 63a-f, 64a-f., Aleksandra Fredry 1a-f. Przewidywany czas usunięcia awarii godz. 20:00. Beczkowóz z wodą został podstawiony.