2012-07-31, Mija dzień
We wrześniu w Gorzowie odbędzie się konkurs dla profesjonalnych kucharzy, którzy dzięki głowie pełnej kulinarnych pomysłów, będą mieli okazję stworzyć unikalną recepturę z wykorzystaniem gorzowskiego specjału, jakim jest jabłko Reneta Landsberska.
Łukasz Konik, członek fundacji Klubu Szefów Kuchni, Miasto Gorzów Wlkp. oraz Gorzowski Rynek Hurtowy serdecznie zapraszają do wzięcia udziału w konkursie kulinarnym o nagrodę Prezydenta Miasta „Złota Reneta”. Do 20 sierpnia zainteresowane ekipy kucharskie, składające się z szefa oraz jego pomocnika, mogą przesyłać zgłoszenia na adres: targi@um.gorzow.pl. Konkurs odbędzie się 1 września, podczas Lubuskich Kulinariów Regionalnych, w Hali Targowej nr 3, przy ul. Przemysłowej 14-15. Rywalizacja polegać będzie na przygotowaniu dania głównego z produktów takich jak: jabłko Reneta Landsberska, filet z łososia, pomidor truskawkowy oraz piwo witnickie. Liczy się oryginalność receptury oraz smaku. Na zwycięskie ekipy czekają atrakcyjne nagrody.
Szczegóły konkursu, regulamin oraz formularz zgłoszeniowy można pobrać na oficjalnej stronie miasta: www.gorzow.pl/przystan. Osobą odpowiedzialną za kontakt w sprawie konkursu jest Łukasz Konik: info@lukaszkonik.pl oraz tel. +48 608 40 18 17.
Biuro Promocji Miasta
Dzisiaj, 2 lipca świętujemy kolejną rocznicę nadania praw miejskich naszemu miastu.