więcej

więcej
Echogorzowa logo

wiadomości z Gorzowa i regionu, publicystyka, wywiady, sport, żużel, felietony

Jesteś tutaj » Home » Mija dzień »
Anieli, Kasrota, Soni , 28 marca 2024

Ziemniak królem gorzowskiego szlaku

2022-05-25, Mija dzień

Ruszył nabór wśród restauratorów, właścicieli punktów gastronomicznych i kawiarni chętnych do udziału w tegorocznym Nocnym Szlaku Kulinarnym.

medium_news_header_33765.jpg
Fot. UM w Gorzowie

Bohaterem tegorocznego wydarzenia będzie ziemniak. W ramach kulinarnej rywalizacji każda z restauracji przygotowuje jedno degustacyjne danie/przekąskę/napój na bazie produktu, którym jest ziemniak. Degustacyjne danie/przekąska/napój przygotowywane jest na koszt lokalu. Cena porcji degustacyjnej nie może przekroczyć 15 zł. Produkt tegorocznej edycji nocnego Szlaku został wybrany poprzez głosowanie na Facebooku na profilu Nocnego Szlaku Kulinarnego TUTAJ

By dołączyć do akcji, należy zapoznać się z regulaminem i przesłać formularz zgłoszeniowy. Organizatorem drugiej już edycji zabawy jest Prezydent Miasta Gorzowa, a całość została zaplanowana na 9-10 września.

 

ZOBACZ: Nagrody czekają

 

Do udziału mogą się zgłaszać restauratorzy z Gorzowa i obszaru Miejskiego Obszaru Funkcjonalnego. Zgłoszenie następuje poprzez wypełnienie formularza i przesłanie go na adres email: biznes@um.gorzow.pl. W temacie powinno być napisane: „Zgłoszenie NSK 2022 + nazwa lokalu”. Można się również zgłosić osobiście w Wydziale Obsługi Inwestora i Biznesu przy ul. Myśliborskiej 34 w pokoju nr 2. Zgłoszenia są przyjmowane do 15 czerwca 2022 r.

Każdy lokal biorący udział w Nocnym Szlaku Kulinarnym ubiega się o tytuł „Królowej Gastronomii” i będzie oceniany przez mieszkańców. Każdy z nich po zakupie degustacyjnego dania/przekąski/napoju otrzyma pieczątkę z logo lokalu na swojej karcie do głosowania, a następnie oceni zakupione danie/przekąskę/napój oraz lokal. 

Dla zwycięzców, czyli najwyżej ocenionych w zabawie lokali czekają nagrody:

I miejsce – miesięczna kampania w lokalnym radiu (z emisją spotu reklamowego 5 razy dziennie) + sztandar „Królowej gastronomii” + dyplom.

II miejsce – dwutygodniowa kampania w lokalnym radiu (z emisją spotu reklamowego 5 razy dziennie) + dyplom.

III miejsce – tygodniowa kampania w lokalnym radiu (z emisją spotu reklamowego 5 razy dziennie) + dyplom.

W pierwszej edycji zwyciężyła restauracja Łubu Dubu. Celem wydarzenia jest wsparcie branży gastronomicznej oraz zachęcenie mieszkańców do korzystania z oferty gastronomicznej w mieście.

Wydział Obsługi Inwestora i Biznesu

 

ZOBACZ: Na mecie czekać będzie tysiąc złotych 

X

Napisz do nas!

wpisz kod z obrazka

W celu zapewnienia poprawnego działania, a także w celach statystycznych i na potrzeby wtyczek portali społecznościowych, serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies na Twoim komputerze. Zasady dotyczące obsługi cookies można w dowolnej chwili zmienić w ustawieniach przeglądarki.
Zrozumiałem, nie pokazuj ponownie tego okna.
x