2022-12-14, Mija dzień
W najbliższy piątek, 16 grudnia, o godzinie 9.30 na ryneczku przy ul. Jerzego rozpocznie się wspólne gotowanie „Barszczu po gorzowsku”.
Autorem przepisu na wigilijną zupę jest Paweł Salamon – mistrz i szef kuchni, laureat i juror międzynarodowych konkursów kulinarnych oraz absolwent, a obecnie nauczyciel Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie, który osobiście opowie, jak ugotować najlepszy „Barszcz po gorzowsku”.
Gotowanie zacznie się o godzinie 9.30, a poczęstunek rozpocznie się o 10.00. To już czwarta edycja wspólnego gotowania barszczu, zainicjowana przez Gorzowski Rynek Hurtowy S.A. wspólnie z Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie, które współpracują, by promować produkty regionalne, lokalnych przedsiębiorców i zdrowy styl życia.
(ip)
Na gorzowskim skwerze Wolności, pod pomnikiem Marszałka Józefa Piłsudskiego odbyły się uroczystości upamiętniające 234. rocznicę uchwalenia Konstytucji 3 Maja.