więcej

więcej
Echogorzowa logo

wiadomości z Gorzowa i regionu, publicystyka, wywiady, sport, żużel, felietony

Jesteś tutaj » Home » Mija dzień »
Jaropełka, Marii, Niny , 3 maja 2025

Nabór do Nocnego Szlaku Kulinarnego

2023-02-02, Mija dzień

Bohaterem tegorocznego Nocnego Szlaku Kulinarnego jest szparag. Właśnie ruszył nabór chętnych do udziału w akcji gorzowskich restauratorów.

medium_news_header_35964.jpg
Fot. pixabay.com

Wydarzenie zaplanowano w piątek 16 czerwca (w godzinach 16.00-24.00) i w sobotę 17 czerwca (w godzinach 13.00-24.00), a jego organizatorem jest Prezydent Miasta Gorzowa. 

Restauratorzy swój udział zgłaszają poprzez wypełnienie formularza i przesłanie go pocztą elektroniczną na adres: biznes@um.gorzow.pl. W rubryce „temat maila” należy napisać: „Zgłoszenie NSK 2023 + nazwa lokalu”. Można się również zgłosić osobiście, w Wydziale Obsługi Inwestora i Biznesu UM przy ul. Myśliborskiej 34, w pokoju nr 2.

Zgłoszenia są przyjmowane do końca miesiąca (do 28 lutego włącznie).

W ramach kulinarnej rywalizacji każda z restauracji przygotowuje jedno degustacyjne danie/przekąskę/napój na bazie produktu, którym są szparagi. Będzie ono przygotowywane na koszt lokalu, a cena porcji degustacyjnej nie może przekroczyć 15 zł.

Każdy lokal biorący udział w Nocnym Szlaku Kulinarnym ubiega się o tytuł „Królowej/Króla Gastronomii” i będzie oceniany przez mieszkańców. Każdy z nich po zakupie degustacyjnego dania/przekąski/napoju otrzyma pieczątkę z logo lokalu na swojej karcie do głosowania, a następnie oceni zakupione danie/przekąskę/napój według trzech kategorii; smak, prezentacja potrawy i obsługa lokalu. W każdej kategorii można zdobyć maksymalnie pięć punktów, w skali od 1 (najniższa ocena) do 5 (najwyższa).

Dla zwycięzców, czyli najwyżej ocenionych w zabawie lokali, czekają nagrody, m.in. kampania w lokalnej stacji radiowej z emisją spotu reklamowego.

Formularz zgłoszeniowy oraz szczegółowy regulamin wydarzenia w załącznikach.

W 2021 roku, w pierwszej edycji naszej zabawy, bohaterem był miód, a przed rokiem ziemniak. Przed dwoma laty zwyciężyła restauracja Łubu Dubu, a w ubiegłym roku Karmnik Bistro. Imprezy odbywały się na początku września, tym razem będzie to połowa czerwca.

Wydział Promocji i Informacji

X

Napisz do nas!

wpisz kod z obrazka

W celu zapewnienia poprawnego działania, a także w celach statystycznych i na potrzeby wtyczek portali społecznościowych, serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies na Twoim komputerze. Zasady dotyczące obsługi cookies można w dowolnej chwili zmienić w ustawieniach przeglądarki.
Zrozumiałem, nie pokazuj ponownie tego okna.
x