2023-12-07, Prosto z miasta
Przedstawiciele Gorzowskiej Rady Seniorów wręczali wsiadającym do tramwaju odblaski, które zawłaszcza zimą, gdy szybko zapada zmrok, bardzo podnoszą bezpieczeństwo pieszych.
Prezes GRH Agata Dusińska zapraszała pasażerów na wspólne gotowanie barszczu i pierogów. Już w najbliższą sobotę o godzinie 15.00, z okazji otwarcia hali sportowo-widowiskowej Arena, zaplanowano gotowanie i degustację „barszczu po gorzowsku”. Przepis na tę kojarzoną ze świętami zupę przygotował Paweł Salamon, mistrz kuchni, nauczyciel w gorzowskim „gastronomika”.
Następnego dnia (niedziela, 10 grudnia), także od godziny 15.00, przed Areną Gorzów zaplanowano warsztaty kulinarne pod nazwą „Najlepsze pierogi na święta i nie tylko”. Poprowadzi je francusko-polski kucharz, prezenter telewizyjny i autor książek kucharskich Pascal Brodnicki.
Świąteczny „smaczny” tramwaj to już kolejna akcja, organizowana wspólnie przez Gorzowski Rynek Hurtowy, Zespół Szkół Gastronomicznych, MZK i Urząd Miasta. Zorganizowana została w ramach cyklu „Gorzów blisko świąt”.
Wydział Promocji i Informacji
Fot. Dariusz Wieczorek
„Zostaję!” to hasło nowej kampanii promującej Gorzów, która ma zwrócić uwagę na zalety naszego miasta, dzięki którym jest ono doskonałym miejscem do życia.