Echogorzowa logo

wiadomości z Gorzowa i regionu, publicystyka, wywiady, sport, żużel, felietony

Jesteś tutaj » Home » Prosto z miasta »
Bogny, Walerii, Witalisa , 28 kwietnia 2024

Zapraszali na barszcz po gorzowsku i pierogi

2023-12-07, Prosto z miasta

medium_news_header_38775.jpeg
Fot. Dariusz Wieczorek/UM

Pojazd był świątecznie udekorowany, a jego pasażerowie byli częstowani gorącą herbatą oraz słodkim upominkiem. Przejazd tym wyjątkowym pojazdem był bezpłatny.

Przedstawiciele Gorzowskiej Rady Seniorów wręczali wsiadającym do tramwaju odblaski, które zawłaszcza zimą, gdy szybko zapada zmrok, bardzo podnoszą bezpieczeństwo pieszych.

Prezes GRH Agata Dusińska zapraszała pasażerów na wspólne gotowanie barszczu i pierogów. Już w najbliższą sobotę o godzinie 15.00, z okazji otwarcia hali sportowo-widowiskowej Arena, zaplanowano gotowanie i degustację „barszczu po gorzowsku”. Przepis na tę kojarzoną ze świętami zupę przygotował Paweł Salamon, mistrz kuchni, nauczyciel w gorzowskim „gastronomika”.

Następnego dnia (niedziela, 10 grudnia), także od godziny 15.00, przed Areną Gorzów zaplanowano warsztaty kulinarne pod nazwą „Najlepsze pierogi na święta i nie tylko”. Poprowadzi je francusko-polski kucharz, prezenter telewizyjny i autor książek kucharskich Pascal Brodnicki.

Świąteczny „smaczny” tramwaj to już kolejna akcja, organizowana wspólnie przez Gorzowski Rynek Hurtowy, Zespół Szkół Gastronomicznych, MZK i Urząd Miasta. Zorganizowana została w ramach cyklu „Gorzów blisko świąt”.

Wydział Promocji i Informacji

Fot. Dariusz Wieczorek

X

Napisz do nas!

wpisz kod z obrazka

W celu zapewnienia poprawnego działania, a także w celach statystycznych i na potrzeby wtyczek portali społecznościowych, serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies na Twoim komputerze. Zasady dotyczące obsługi cookies można w dowolnej chwili zmienić w ustawieniach przeglądarki.
Zrozumiałem, nie pokazuj ponownie tego okna.
x