Echogorzowa logo

wiadomości z Gorzowa i regionu, publicystyka, wywiady, sport, żużel, felietony

Jesteś tutaj » Home » Prosto z miasta »
Bogny, Walerii, Witalisa , 28 kwietnia 2024

Otworzyli serca i portfele dla hospicjum

2023-12-11, Prosto z miasta

Piąty raz Hospicjum św. Kamila zachęciło gorzowian do udziału w kolacji degustacyjnej, z której dochód został przekazany na potrzeby placówki.

medium_news_header_38796.jpg
Fot. Ryszard Waldun

Znany nie tylko w Gorzowie szef kuchni Paweł Salamon powiedział, że kolację przygotowywało w sumie 13 szefów kuchni z Gorzowa i okolic a wśród nich jedyna kobieta Angelika Swatkowska.

Jolanta Gintowt, dyrektorka gorzowskiego hospicjum, powiedziała, że bilet na kolację kosztował 500 zlotych od osoby, a wśród dodatkowych atrakcji były licytacje, pokaz kreacji znanej gorzowskiej projektantki Natalii Ślizowskiej oraz występy artystyczne w wykonaniu Julii Wiśniewskiej, Liwii Łagody oraz raperów z projektu Landsberg Familia.

Wśród gości nie zabrakło poseł Krystyny Sibińskiej, która powiedziała redakcji, że liczba gości to dowód na to, iż wielu gorzowianom zależy na dobru hospicjum.

Karolina Kapałczyńska, sekretarz zarządu placówki była bardzo zadowolona z przygotowania i przeprowadzenia kolejnej kolacji, gdyż zarówno szefowie kuchni jak i goście udowodnili, że dobro chorych przebywających w hospicjum leży im na sercu.

- W planie mamy rozbudowaę hospicjum i kwota zebrana w trakcie kolacji będzie takim symbolicznym wkładem w tę inicjatywę - powiedziała dyrektor Gintowt.

Tekst i foto: Ryszard Waldun

 

X

Napisz do nas!

wpisz kod z obrazka

W celu zapewnienia poprawnego działania, a także w celach statystycznych i na potrzeby wtyczek portali społecznościowych, serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies na Twoim komputerze. Zasady dotyczące obsługi cookies można w dowolnej chwili zmienić w ustawieniach przeglądarki.
Zrozumiałem, nie pokazuj ponownie tego okna.
x