więcej

więcej
Echogorzowa logo

wiadomości z Gorzowa i regionu, publicystyka, wywiady, sport, żużel, felietony

Jesteś tutaj » Home » Trzy pytania do... »
Marii, Marzeny, Ryszarda , 26 kwietnia 2025

Pawlak: Można poczuć się choć przez chwilę jak w Turcji

2023-08-09, Trzy pytania do...

Trzy pytania do Katarzyny Pawlak, właścicielki restauracji Sofra Anadolu

medium_news_header_37653.jpg
Fot. Ryszard Waldun

- Restauracja oferuje głównie tureckie potrawy. Czy lokal odwiedzają tylko Turcy? 

- Nie, Sofra to miejsce spotkań gości różnych narodowości. Faktem jest natomiast, że Turcy odnajdują tutaj smaki domu, od siódmej rano można zjeść u nas  tureckie śniadanie, a w ciągu dnia tradycyjne zupy i dania kuchni z tego kraju. Pamiętajmy jednak, że Sofra to nie tylko kraftowy kebab. Nasi specjaliści przyjechali tutaj z Turcji i to właśnie oni wprowadzają własne tradycyjne smaki. Inne narodowości jak i Polaków przyciąga świeżość produktów. Przy dużej rotacji gości każdego dnia dania są przygotowywane na bieżąco. Od rana do wieczora nasza restauracja jest też miejscem spotkań rodzinnych, służbowych i przyjacielskich. Wieczorami natomiast do prawie samego rana jest to ulubione miejsce klubowiczów, żużlowców i młodzieży. W weekendy pracujemy do ostatniego klienta, zatem niekiedy na tarasie można spotkać grupy klientów nawet o piątej rano.

- Czym różni się polskie śniadanie od tureckiego?

- Oferta śniadaniowa jest dość ciekawa. Tureckie śniadanie to dużo warzyw, owoców, różne sery, odpowiednie pieczywo i dodatki jajeczne oraz kiełbasy. W połączeniu z nielimitowaną oryginalną herbatą, można poczuć się choć przez chwilę jak w Turcji.

- Dlaczego warto odwiedzić Restaurację Sofra-Anadolu?

- Jak już mówiłam wcześniej, naszą restaurację charakteryzuje świeżość produktów i kraftowy kebab. W naszych daniach, prócz tureckich przypraw, nie znajdziemy chemii. Unikatowy klimat naszego lokalu oraz lokalizacja jest zdecydowanym atutem. Sofra pracuje na swoją markę 25 lat i pomimo różnych opinii w internecie jako nieliczni wciąż mamy pełne obłożenie i zdecydowanie jest to ulubiona restauracja naszych gości, którzy zawsze chętnie wracają.

Ryszard Waldun

X

Napisz do nas!

wpisz kod z obrazka

W celu zapewnienia poprawnego działania, a także w celach statystycznych i na potrzeby wtyczek portali społecznościowych, serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies na Twoim komputerze. Zasady dotyczące obsługi cookies można w dowolnej chwili zmienić w ustawieniach przeglądarki.
Zrozumiałem, nie pokazuj ponownie tego okna.
x