2023-12-11, O tym się mówi
Na otwarciu Areny Gorzów było kilka tysięcy gorzowian, którzy zanim obejrzeli zestaw wspaniałych pokazów i koncertów mogli posilić się wyjątkowym ,,barszczem po gorzowsku’’.
Zupa, nie tylko ze względu na temperaturę, ale także na smak i zapach, cieszyła się ogromnym zainteresowaniem tych, którzy przybyli na sobotnią galę otwarcia hali. Pomysłodawcą receptury był znany szef jednej z gorzowskich kuchni Paweł Salamon, a w całości pomagali mu nauczyciele i uczniowie gorzowskiego „gastronomika”.
Organizatorem całego wydarzenia był Gorzowski Rynek Hurtowy, zaś w roli testerów wystąpił prezydent Jacek Wójcicki i wiceprezydent Małgorzata Domagała. Wszędzie było tylko słychać zachwyt i słowa... ,,ale smaczny ten barszcz''.
Natomiast zdjęcie przygotował Paweł Kamrad.
Pasjonujesz się fotografią i kochasz naturę? Weź udział w konkursie „Złap drzewa w kadr – Gorzów w zieleni”.