2021-10-30, W obiektywie
Najlepsi gorzowscy kucharze, wspomagani przez uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych, spotkali się na ryneczku przy Jerzego, żeby ugotować dla mieszkańców zupę dyniową oraz przygotować dyniową konfiturę.
Przygotowano w sumie 60 litrów zupy dyniowej , którą poczęstowano klientów ryneczku przy Jerzego. Pokaz gotowania i degustację dla mieszkańców przygotowali Gorzowski Rynek Hurtowy, Zespół Szkół Gastronomicznych i Miasto Gorzów, a całość odbyło się w ramach Festiwalu Dyni I Chryzantemy.
Więcej pisaliśmy TUTAJ, a teraz zapraszamy do obejrzenia galerii z tego wydarzenia, przygotowanej przez Bartłomieja Nowosielskiego z Urzędu Miasta.
To była znakomita lekcja dla klas mundurowych i studentów kryminologii. Służby wzięły bowiem udział w ćwiczeniach zorganizowanych na terenie Akademii im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie.