2023-10-23, W obiektywie
Na gorzowskim ryneczku Jerzego odbyło się kolejne wielkie gotowanie, a okazją ku temu był V Festiwal Dyni i Chryzantemy.
Gotowali kucharze z gorzowskiego „Gastronomika”, a degustowali klienci ryneczku przy Jerzego.
Przepyszne potrawy – zupę krem oraz dyniowy bigos - zaserwowali uczniowie Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie pod czujnym okiem szefów kuchni.
Do gotowania dołączyły zawodniczki AZS AJP Gorzów, które uczestniczą w projekcie promującym walory Polski i Gorzowa #PolandTravel #VisitPoland. Nic lepiej nie promuje naszego kraju jak nasza tradycyjna kuchnia, czego byliśmy świadkami na ryneczku. Było smacznie, co potwierdzili wszyscy, którzy mieli okazję degustować smacznych potraw.
Więcej na temat Festiwalu pisaliśmy TUTAJ, natomiast teraz zapraszamy do obejrzenia kilkunastu zdjęć z tego wydarzenie. Ich autorem jest Bartłomiej Nowosielski z Urzędu Miasta w Gorzowie.
To była znakomita lekcja dla klas mundurowych i studentów kryminologii. Służby wzięły bowiem udział w ćwiczeniach zorganizowanych na terenie Akademii im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie.